Manon


Mijn naam is Manon Thoonen en ik begeleid mensen met een over of ondergewicht vanuit mijn eigen praktijk in Best. Daarnaast heb ik een Pilates Studio en samen met mijn man een Sportcentrum in Best.

 

Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente met de specialisatie “Kind en Voeding” en ben vooral geïnteresseerd in het combineren van de begeleiding op gebied van voeding en coaching met een op maat gesneden bewegingsprogramma.

Na afronding van de Rotterdamse Dansacademie en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als professioneel danseres ben ik danslessen gaan geven aan kinderen en volwassenen in mijn dansstudio.

De laatste jaren zijn er steeds meer klanten die naast het sporten ook graag voedingsadviezen wensen. Wat is nu de juiste keuze, om blijvend gewicht te verliezen en je toch gezond en fit te voelen. Gewoon mee te kunnen eten met de andere gezinsleden en ook nog tijdens feestjes iets extra’s te kunnen eten of drinken.

Om aan deze vraag te kunnen voldoen ben ik de opleiding gewichtsconsulente gaan volgen en heb daarin mijn diploma gehaald zodat ik me ook kon registreren bij de BGN. De professionele beroepsorganisatie in Nederland, hierdoor is het mogelijk om consulten bij uw zorgverzekeraar te declareren.

Zelf ben ik ook moeder van 2 kinderen waarvan mijn oudste meervoudig gehandicapt, met een ernstig verstoord voedingspatroon. Ik ben altijd zeer geïnteresseerd geweest in gezonde voeding, als danseres maar ook als moeder met de ervaring van “alles uit de kast” halen om een kind goed te laten eten.

Ik werk erg graag met volwassenen en kinderen van alle leeftijden, ik begeleid op een ondersteunende en positieve manier. Ik geloof niet in “verboden” producten en dingen schrappen uit het menu. Wel geloof ik in kleine stapjes naar een zo gezond mogelijk eet en beweging patroon. Waarbij het iedere keer weer heel mooi is om te zien hoe enthousiast men wordt bij de eerste resultaten.

In mijn Pilates studio werk ik veel met klanten met ernstige blessures, vaak lopen ze hier al jaren mee. Sporten is dan niet leuk maar een verplichting die ook vaak pijn oplevert. Door in kleine groepjes te werken met veel persoonlijke aandacht heb ik al velen van hun klachten af kunnen helpen. Pilates is mede door mijn rijke dans achtergrond mijn  grote passie.