Manon


Manon2Mijn naam is Manon Thoonen en ik begeleid mensen met een over of ondergewicht vanuit mijn eigen praktijk in Best. Daarnaast heb ik sinds 1994 samen met mijn man een dans -en sportcentrum. 

 

Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente met de specialisatie “Kind en Voeding” en ben vooral geïnteresseerd in het combineren van de begeleiding op gebied van voeding en coaching met een op maat gesneden bewegingsprogramma.

Na afronding van de Rotterdamse Dansacademie en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als professioneel danseres ben ik danslessen gaan geven aan kinderen en volwassenen. De laatste jaren zijn er steeds meer klanten die naast het sporten ook graag voedingsadviezen wensen. Wat is nu de juiste keuze, om blijvend gewicht te verliezen en je toch gezond en fit te voelen. Gewoon mee te kunnen eten met de andere gezinsleden en ook nog tijdens feestjes iets extra’s te kunnen eten of drinken.

Om aan deze vraag te kunnen voldoen ben ik de opleiding gewichtsconsulente gaan volgen en heb daarin mijn diploma gehaald zodat ik me ook kon registreren bij de BGN. De professionele beroepsorganisatie in Nederland, hierdoor is het mogelijk om consulten bij uw zorgverzekeraar te declareren.

Zelf ben ik ook moeder van 2 kinderen waarvan mijn oudste meervoudig gehandicapt, met een ernstig verstoord voedingspatroon. Ik ben altijd zeer geïnteresseerd geweest in gezonde voeding, als danseres maar ook als moeder met de ervaring van “alles uit de kast” halen om een kind goed te laten eten.

Ik werk erg graag met volwassenen en kinderen van alle leeftijden en ben heel enthousiast over de methode Spruitjes en Zo! Waarbij het niet alleen draait om voeding en beweging, maar ook het zelfvertrouwen van het kind en de positieve benadering van het kind en z’n ouders.

Een kind dat goed in zijn vel zit straalt dat uit en kan zich beter en vrijer ontwikkelen, zodat het kind alle ruimte krijgt om te groeien tot de beste versie van zichzelf.