Nieuws en media


 

thumbnail_20160910_093758

Tijdens de cursus markt op 16 september

was Gewichtsconsulente Manon ook aanwezig met een stand. Zij promootte daar de workshop uit het programma van

Cultuur Spoor Best. Een drie tal workshops gaat zij daar verzorgen. Op 9 5 oktober ” Dat lust ik niet”, 9 november ” Krachtvoer voor je brugklasser” en op 16 november ” Zoet, zoeter, zoetst”. Meer informatie of inschrijven voor de workshops kan via de website van Cultuur Spoor Best.

 

 


Redactioneel stukje Groeiend Best Februari 2016

40 dagen zonder alcoholimage-5670482

Wat doet dat  met je voedingspatroon? Val je daar dan automatisch ook van af? Wat is de relatie tussen alcohol en voeding?

Veel mensen gaan de uitdaging aan om direct na carnaval 40 dagen geen alcohol te gebruiken, om te ervaren wat dit met ze doet en wat alcohol voor rol speelt in hun leven. Het voedingspatroon speelt hierin ook een grote rol.

Als gewichtsconsulente in Best kom ik veel mensen in mijn praktijk tegen die regelmatig 1 of meerdere glazen alcohol per week nuttigen, op zich niets mis mee en in een verantwoord voedingspatroon moet dat af en toe ook kunnen. Maar alcohol heeft wel een grote invloed op het voedingspatroon en vooral als iemand een paar kilo wilt verliezen helpt alcohol zeker niet mee.

Weet dat 1 gram alcohol 7 kcal bevat tegenover 9 kcal per gram vet, daarnaast zorgt de alcohol ervoor dat je lichaam eerst de calorieën van de alcohol gaat gebruiken voordat deze uit je voeding wordt gebruikt. Dat betekent dat als je naast je biertje ook een bitterbal eet, deze bijna rechtstreeks wordt opgeslagen als vetreserve.

Er zijn mensen die inderdaad een paar kilo verliezen tijdens deze actie, simpel door niet meer te drinken, maar de grootste valkuil is dat je op zoek gaat naar iets anders om dat glaasje wijn mee te vervangen. Vaak is dat geen worteltje of rijst wafel maar een stukje chocola of chips. Dan zal je eerder een paar kilo aankomen dan afvallen.

Het is daarom belangrijk om je bewust te zijn van je voedingspatroon, goed en verantwoord te blijven eten en op te letten dat je je glaasje wijn niet vervangt voor iets anders. Merk je dat je toch echt op zoek gaat naar “iets” probeer deze dan positief in te vullen. Drink een extra glaasje water, of ga iets actiefs doen als een stukje lopen of een keertje extra naar de sportschool. Dan voel je je nog fitter als de 40 dagen zonder alcohol om zijn.

Manon Thoonen

Gewichtsconsulente

06-28302729


Persbericht Januari 2015

Open dag gewichtsconsulente Manon in Sportcentrum Boelots

“Perfecte combinatie: sporten en voedingsadvies”

Eigenlijk lag het voor de hand. Als je sport om fit te blijven en wat wilt afvallen, draagt een afgewogen voedingsadvies daar in belangrijke mate aan bij. Sporters die gebruik maken van de faciliteiten van Sportcentrum Boelots vroegen regelmatig om een goed advies. “Dat zette mij aan het denken”, zegt Manon Thoonen. “Ik ben zelf de opleiding gewichtsconsulente gaan volgen en heb na twee jaar studie met een heel hoog cijfer mijn diploma gehaald.

Uniek

In het sportcentrum heeft Manon een fraaie afgezonderde ruimte als praktijk ingericht. “Sportscholen werken vaak samen met gewichtsconsulenten en andere deskundigen, bij ons zit het nu onder één dak. Mensen die bij ons sporten, kunnen mij raadplegen, maar ook van buiten de sportschool zijn ze in mijn praktijk welkom. Door alle berichtgeving in de media over voeding zijn mensen vaak het spoor bijster. Het is dan fijn als ze op het spreekuur komen en begeleiding krijgen. De kosten van een consult kunnen in veel gevallen bij de zorgverzekeraar worden gedeclareerd als men een aanvullend pakket heeft.”

Echtgenoot Mari verzorgt o.a. personal trainingen. “Als deelnemers aan die trainingen aangeven dat ze voedingsadviezen willen, kan ze ik ze tegen betaling van de consulten begeleiden. Ze kan een effectieve meerwaarde bieden.”

De functionele trainingen door Mari zijn erg succesvol. Ze worden in small group training gegeven. Het gaat om conditie, kracht, coordinatie, statisch en dynamische bewegingen, core stability vooral gericht is op buik- en middenrifoefeningen.

BGN

Manon is aangesloten bij de Beroepsgroep Gewichtsconsulenten Nederland. Manon: “De BGN-gewichtsconsulent begeleidt cliënten met gewichtsproblemen volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon. Cliënten die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden niet door ons begeleid. We verkopen ook geen producten of anderszins. De beroepsgroep zorgt dat we bijgeschoold worden en voert regelmatig controles uit.”

Dans

Naast haar praktijk als gewichtsconsulente verzorgt Manon ook het dansonderwijs op Sportcentrum Boelots. Zij geeft o.a. Skam-dance. “Skam-dance is een combinatie van allerlei dansrichtingen waarbij er aandacht is voor een goede houding, conditie, creativiteit en vooral heel veel dansplezier. Ieder seizoen werken we naar een dansshow toe, die we aan het einde van het schooljaar met zijn allen uitvoeren in De Enck in Oirschot. Dit jaar is het thema “City Trips”. Het leuke is dat de deelnemers aan de dansgroep vaak al jarenlang hier les nemen. We beginnen met driejarigen en dat loopt meestal nog jaren door.”

Sportcentrum Boelots

De activiteiten, die Sportcentrum Boelots aanbiedt, zijn zeer divers: Power Club (groepstraining waarbij gebruik wordt gemaakt van een halter met gewichten), Fiësta Club (volledige lichaamsworkout), Body Kick (trap- en stoottechnieken uitvoeren op een punchbag), Total Body Conditioning (verbetering van hart- en longcirculatie, gecombineerd met spierversterkende oefeningen), Spinning (conditieverbetering), Body Spin (combinatie spinning en spierversterking), Body Shape (combinatie aerobics en spierversterkende oefeningen), Pilates, Cardio-Fitness, Tiener-Fitness voor 13 t/m 15-jarigen. Verders hebben we ook een fysio in huis. Om alle activiteiten optimaal te kunnen aanbieden is het sportcentrum voortaan het hele jaar open. Ook in de vakanties.

Zie voor meer informatie: www.gewichtsconsulente-manon.nl, www.sportcentrumboelots.nl, www.skamdance.nl