Lezing & workshop


Regelmatig organiseren wij lezingen en workshops. Deze gaan over uiteenlopende onderwerpen en zijn voor diverse groepen.

Hieronder staan een aantal links met lezingen en workshops die wij al hebben gegeven.

lust-ik-niet

Heeft u interesse om deel te nemen aan bovenstaande activiteiten of wilt u weten of het ook
bij u op school/bedrijf mogelijk is?

Deze lezingen en workshops zijn voor de ouders van  leerlingen op de basisschool of middelbare school. Voor volwassenen die meer willen weten over een specifiek onderwerp of over gezonde voeding in het algemeen. De onderwerpen zijn divers en worden regelmatig op verschillende locaties gegeven.

Ook is het mogelijk om een lezing of workshop te boeken speciaal voor de leerkrachten van de basisschool. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan voeding op school maar er is nog niet altijd de juiste informatie beschikbaar voor de docenten. Wij kunnen u daarbij helpen door een specifieke lezing of workshop voor hen te organiseren.

Heeft u interesse om deel te nemen aan bovenstaande activiteiten of wilt u weten of het ook
bij u op school/bedrijf mogelijk is?

Neem dan vrijblijvend  Contact  met ons op dan bespreken we
de mogelijkheden. Ook kunt u telefonisch contact opnemen 06-28302729.


mama-club-24092016

Op 24 september hebben wij een evenement georganiseerd voor de Mama’s Club
Best.

Zij kwamen met een 17 mama’s en papa’s en 18 kinderen van 0 tot 5 jaar voor de workshop ” Dat
lust ik niet”. en de workshop ” Zoet, zoeter, zoets”.

We begonnen met voorlezen van het boekje ” De Spruitjes koning” gevolg door een proef sessie voor de kinderen. Dit deden ze super goed, en kregen na afloop een echt spruitjes diploma!

De kinderen konden in de grote zaal dansen, een bordje beschilderen of lek
ker spelen. Er waren 2 super lieve meiden om hun daarmee te helpen. Ondertussen konden de ouders aan de slag met de workshops. Het was een hele volle, leerzame en leuke middag.

Wilt u ook graag een workshop bijwonen? neem dan Contact op voor meer informatie.

suiker-01012016


Manon houdt workshop op de Huishoudbeurs 2016huishoud-beurs-26022016

Vrijdag 6 februari mocht ik op de huishoudbeurs in de Rai aan Akky’s tafel de workshop “Zoet, Zoeter, Zoetst” geven.

Deze workshop werd gegeven vanuit Spuitjes en Zo!, het voedingscentrum voor het hele gezin. De methode waarmee we werken is positief en oplossingsgericht en begeleid het hele gezin naar een gezond eet en leefpatroon. Voor Best en omgeving ben ik, Manon Thoonen de consulent en ben werkzaam in mijn eigen praktijk en Sportcentrum.

De workshop ging over suiker, wat het met je lichaam doet, hoeveel je eigenlijk ongemerkt binnen krijgt en hoe je bewust kunt kiezen om minder suiker te nuttigen.

Er waren 7 vrouwen ingeschreven voor de workshop en deze zat ook helemaal vol. Het was een hel gezellig gesprek zeker in de leuke omgeving aan de prachtige tafel van Akky’s. Deze was na ons gesprek wel vakkundig afgeruimd om ruimte te kunnen maken om een moodboard te kunnen maken en een spelletje met kaarten om te testen hoeveel de deelnemende vrouwen al wisten over suiker in o.a. broodbeleg, drankjes en verschillende koekjes en snoepjes.

Ik vond het heel erg leuk om te doen en heb ook genoten van de dag op de huishoudbeurs, voor mij een hele nieuwe ervaring. De dames waren erg enthousiast over de workshop en gingen met veel nieuwe informatie en hernieuwde energie terug de beurs op.

Wil je meer weten over de workshop of over de begeleiding via de methode Spruitjes en Zo! kijk dan op onze site of neem contact op met mij of een consulente in je directe omgeving

Manon Thoonen

Gewichtsconsulente en (kinder) eet coach

Wil u ook graag een workshop bijwonen? Neem dan Contact op voor meer informatie.
suiker-01012016
suiker-01012016


Heap of Sugar

Heap of Sugar

Op 1 april 2016 heeft gewichtsconsulente Manon een workshop gegeven over suiker.

“ We eten er teveel van en het is slecht voor ons, en onze kinderen.  Kom tijdens deze workshop achter de waarheid over de suiker. Leer alles over verborgen suikers, toegevoegde suikers en goede alternatieven. Handige tips, leuke en leerzame bewustwording activiteiten.”

De workshop werdt gegeven in de gezellige bar ruimte bij Sportcentrum Boelots, wa
s incl. koffie en thee en een lekker zoete snack zonder suiker. De avond werd afgesloten met een goed gev
ulde goodiebag en recept.

Deze workshop was ook toegankelijk voor niet-leden van Sportcentrum Boelots. En daar wordt ook goed gebruik van gemaakt. Er was een hele grote opkomst en een groot succes. Iedereen ging met veel antwoorden en nieuwe informatie weer naar huis.

Wilt u ook graag een workshop bijwonen? Neem dan Contact op voor meer informatie.


Februari 2016bernardus-022016

Gewichtsconsulente Manon geeft 4 dagen les over gezonde voeding op de Bernardus school in Best

In maar liefst 9 klassen, van groep 1 t/m 8 mocht Manon les komen geven over gezonde voeding. Dat de kinderen dit geweldig vonden lieten ze blijken door een mooie collage aan Manon te geven met daarop hun positieve ervaringen tijdens deze lessen.

Ook de leerkrachten waren zeer enthousiast, dus voor iedereen een geslaagd project.

Het lesprogramma van Brock& Pien hebben we ontwikkeld voor basisschool leerlingen van groep 1 t/m 8.

Het is een programma op verschillende niveaus met verschillende lessen voor elke groep. Tijdens de lessen die ongeveer een uur duren krijgen de leerlingen veel informatie, tips en wetenswaardigheden over gezonde voeding te horen. Het is een informatief en interactief programma waarbij de leerlingen worden uitgedaagd hun kennis in te zetten om in team verband de uitdaging aan te gaan. Dat kan zijn dmv spelletjes, een quiz of een wedstrijden maar ook met rekenen en creativiteit zijn de lessen zeer gevarieerd en leuk om te doen.

Nieuwsgierig wat Brock&Pien voor uw school zou kunnen betekenen? Neem dan Contact op voor meer informatie.


 


4764473_xxl4764473_xxl4764473_xxl