Begeleiding van kinderen


Kinderen en overgewicht

Kinderen of jongeren met overgewicht? Lijnen? Diëten? Nee, dat gaan we niet doen. Je wilt kinderen in de groei vooral voldoende voedingsstoffen en bouwstenen geven om gezond op te groeien. Geen verboden producten of ingewikkelde eetpatronen, die moeilijk in het dagelijks leven of op school zijn in  te passen. Ik bied in mijn praktijk coaching en begeleiding voor zowel het kind als de begeleidende ouder. Geen streng dieet, maar een kindvriendelijke en oplossingsgerichte methode die werkt.

Helaas komt het steeds vaker voor. Kinderen met overgewicht is lastig, je kunt en mag kinderen niet op dieet zetten. Maar wat dan wel, want dat er iets moet worden gedaan aan het overgewicht van kinderen is duidelijk. Wij bieden een oplossing voor het overgewicht bij kinderen. Niet door een dieet maar door het inzetten van m21542592_xlooie coachingsmaterialen en werkboeken die speciaal voor kinderen en jongeren zijn ontwikkeld.

Kinderen hebben de toekomst. En een kind dat tijdens de kindertijd overgewicht heeft, wordt, als er niets aan wordt gedaan, straks een volwassene met obesitas.Wij kunnen je helpen om je kind weer op een gezond gewicht te krijgen, niet door een wijzend vingertje, maar door samen met jou als opvoeder te kijken naar hoe het anders kan.

In veel gevallen worden bovenstaande kosten (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Naast de trajecten die we aanbieden, is het ook mogelijk om  een los consult te boeken. Voor vragen over voeding, nieuwe dingen laten proeven, hoeveelheden etc.

Neem Contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is.